Storseien har dessverre uteblitt i høst…men det betyr ikke at det ikke er gang….

Det har blitt tilbrakt et par timer på havet denne sommeren og høsten,  hvor jeg har jaktet på opplevelser.  Det er ikke alltid klaff, men andre ganger klaffer det av en annen verden…..

Det har blitt langer på både 18500 og 25500.  Fiska på grunt vann, hvor de jaktet på vassild, noe jeg har benyttet mye som agn denne sesongen. Langene har gitt meg noen fighter av en annen verden, og denne formen for fiske kommer jeg til å satse mer på fremover. dybden har vært på 145ish meter.  lette stenger med mye fleks 🙂 den på 18500 landet jeg med tekota 600lc snelle på ei 12-20 lbs stang.

Det har blitt drøssevis med blåkjefter, kolmuler og et par hyser.

Det har til tider vært sykt tregt fiske på havet, dvs helt dødt og uten et napp av noe slag, senest i går…… fisket da etter lange, sei, brosme frem til ca kl 11. landet kun ei knøtte lange på ca 3 kg.

I og med at det var nada strøm og drift av noe slag, bestemte jeg meg for å gutse litt etter hvitskate. har jo tenkt, snakket om og sett på spotter over noen år nå…… så jammen på tide å gi det en sjanse tenkte jeg.  varslet meitas gutta litt på messenger og stakk bort på spotten,  ca 345 dybde…lempa ned en makrell- glidebom og kjørte skatefiske…. bunnkontakt, bunnkontakt, bunnkontakt….. tok maks 5 minutter så smokk og det var noe på………. heldigvis ikke ny ift å fiske skate, hadde ellers tenkt det var stein eller krepseteine på veg opp………… snakk om tunge fisker…… men steike så lekre 🙂 nå hadde jeg ikke store trua på hvit, og i hvert fall ikke så fort på første nedslipp det skal innrømmes, men av og til bare klaffer det noe sykt……. 🙂

den første….. ny art for meg….. 8900 gram….

litt close up filming må jo til……..

fikk støtte og bekreftelse på arten, og posering må selvsagt til…..

UTF-8 8900

og litt klining da før tilbakeslipp…………….. den som har sett skatemunnen, skjønner vel godt et det her ikke ble tunge eller noe oral action av noe slag…… og slimsmaken ble etter hvert litt stuck på leppene skulle det vise seg…..

Jeg tenkte vel nå at det ble helt stopp, arten er i boks og spotten tømt for disse vakre skapningene. men nei da, smalt på noe mest på direkten etter nedslipp…. og etter litt om og men kom neste opp………. jaggu hvit den å….. vekt: 4050….

måtte filme litt…..

Er jo bare så sabla lekre, der de svever av gårde……

Nok et nedslipp, og der satt nr 3…… vekt:  8080….

ned igjen……. og der satt nr 4….. vekt: 6080….

UTF-8 6080

Var sterkt i tvil mht om helse mi tålte et nedslipp til…… men du vet…….er det gang så er det gang….

og der satt nr 5….. vekt: 7900….

UTF-8 7900

Stoppet det hele der, hadde vært vilt nok, og avsluttet dagen rolig med å prøve meg på noe lange igjen….. intet å kjenne, så ble rake vegen hjem til reclineren, ei øl og en liten en. synes det var vel fortjent etter en slik dag :)  neste tur, blir med sele…… hadde jeg ikke hatt med t-baren, hadde jeg ikke orket å få opp disse 5….. må innrømme at det ble noe «hvile stanga på rekka sveiving»……

For en avslutning på dagen, ca 5 timer fiske og med slik uttelling 🙂 🙂 Hva kan toppe dette???

Ble mye spamming på nett mens det hele pågikk, men wtf….. bare å nyde dopaminrushet mens det pågår 🙂 mye bilder, snapper osv osv…. hyling og skriking i båten så mistet mest stemmen……….

noe segen etter å ha vært utpå noen timer, og spesielt etter «lemping av hvitskater»….. hvor mange andre kan bruke akkurat den strofen??? 🙂 :)  men blir nok en tur til helgen igjen 😉

Den gamle mannen og havet…….

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Laueseptember 22, 2020 kl 07:02

  Sykt bra satset og fisket!

  • Horkenseptember 23, 2020 kl 10:49

  Det der er altså så drøyt Pero! Strålende fiska!

  • Lusuerseptember 25, 2020 kl 13:45

  Enormt! Å treffe så godt sier litt om fiskeren. Må se om å får den på juksa her oppe 😉

  • Peroseptember 25, 2020 kl 23:12

  Takker for supre tilbakemeldinger, settes stor pris på 😍😍

  • Horkenoktober 1, 2020 kl 10:06

  Nesten mest fascinerende med hele rapporten: Langer på 18,5 og 25,5 nevnes forsiktig i en liten bisetning. Du er rå!

  • Perooktober 2, 2020 kl 09:54

  He he, ja. lot være å gjøre et nummer av det…. er jo så vanligdags med slikt… her nede 🙂 🙂 😉 😉
  Trodde du skulle like «lemping av hvitskater» jeg da, hvor mange kan si slikt og det blir jo nesten som da jeg første gang forbannet agntjuven blåkjeft overfor deg og så din reaksjon : ):)

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.