Sjøørrethelg Sørlandet 2023

Lyst å lese om tidligere sjøørretturer i inn- og utland? Sjekk denne, her er lenkefest til både Bornholm, Fyn, Sverige, Sørlandet og mere til: https://www.meitas.net/2019/04/05/10896/

Pandemi å di satt naturlige (eller laboratorielagde, kjør debatt?) kjepper i jula for samlinger både her og der, men i 2021 og 2022 blei det en helg per år med endel fisk på meg og Kristoffer (hemmelig fyr), mens Aleksander sto for ølet. Helga nå er likevel første sjøørrethelg med opptil flere involvert siden fadesen på Fyn i 2019.

Fredag 14.april: Midttun skulle kjøre sørover etter lunsj, men måtte bare dusje og spise først, så 16.15 møttes vi på Grimstads vakre kyst, der hadde vi nemlig avtalt guiding med en sagnomsust fyr ved navnet Jon. Og guiden leverte fra start, Holtan hadde napp på første kast og fast målsfisk på andre. 10 minutter etter halte Mittis opp en på ca. førr, og vi håverte og lo over de som mener sur nordøst og historisk lavt vann er dårlige fiskeforhold. Men der fikk vi smake vår egen rosa reke, for det var eneste fisken vi fikk på de 4 timene i Grimstad. Pluss for mega sjøørret som cruiset helt uinteressert foran beina våre etpar ganger på siste stopp, godt å få bekrefta at de virkelig ikke gidder å bite innimellom. Vel hjemme hos Holtan venta Aleksander og Frode i stua med hver sin øl i neven. Godt snakk og drikke til altfor seint blei det, men duverden så trivelig. (Aleksander hadde forøvrig fått kilos brunørret før han kom)

Lørdag 15.april: Igjen leverte det fra start, Mittis dro opp en flott kilosfisk etter kun kort tid på første plassen. Men det blei med det. Til lunsj dro Frode hjem og et lite stykke etter lunsj dukka Jan Arvid opp. Uten at det hjalp. Det var lite vind, det som kom var nordøst, det var klart vann, det var sær fisk. Vi så dem, både vakende og følgende, men Mittis sin 5sek-kamp med ok fisk og etpar hogg blei beholdninga. Til kvelds var det saltbakt sjøørret til forrett og grilla hummer til hovedrett. Verdensklasse!


 

Søndag 16.april: Aleksander og Mittis forsvant etter frokost, Jan Arvid og Lars dro ut og fikk etpar undermåls hver, Lars mista en kilosfisk på det mest komiske vis og når Jan Arvid dro hjem ved middagstider dro Holtan til en helt ny plass og vipps opp en feit 6hgs på tredje kastet. Namnam, middag. Etter det var det dødt og konklusjonen er at nordøst ikke akkurat gir Bonanzafiske, men en og annen er dum nok til å gape over ting med krok i.

Våren 2024 satser vi på blanking på Kontinentet heller. Takk for strålende helg karer!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.