Tilbake til Kontinentet

Det var lenge en tradisjon å reise til Kontinentet for dårlig sjøørretfiske, men med pandemien lærte vi oss å blanke på hjemmebane i stedet. Men det eneste sikre innen fiskeriene er en evig tro på at alt blir bedre neste gang, så nå skal endelig Kontinentet erobres! Hvilket Kontinent, spør du kanskje? Det danske, selvfølgelig. Nærmere bestemt Mariagerfjord, stedet vi såvidt sveipa innom i fadesen i Limfjorden våren 2017 og der Pero og Presidenten hadde en flott høsttur i 2019, dog udokumentert.

Sjekk forøvrig her for dokumentert dårlig fiske, men mye trivelig skriblerier:

Årets reisefølge er Meitas-medlemmene Frode, Midttun og Holtan, i tillegg er Øystein og den faste sjøørretblankeren og møbelbankeren Aleksander med. Det blir vel brukt 3 fluestenger og to fluedobbestenger skulle man tro. Vi kjører livedekning med oppdatering hver kveld, det blir torsdag, fredag og lørdag. Velbekomme!

Torsdag:
Det blei ikke noe fiske. Øl, akevitt og Frodes magiske røykalaks av villfisk var altfor godt. Huset har magisk beliggenhet dog, så her skal morrafiske gi gode fangster for de som står opp mens andre sover ut rusen.

Fredag:
Det finnes fisk i Danmark, men de er ikke alltid så store. Men feite ja. Grønlændere. I løpet av dagen har vi fanget 8 stykker, passe broderlig fordelt:
– Holtan 6 (44cm + grønlændere 34-37cm)
– Øystein 2 (grønlændere 35-37cm)
– Midttun, Frode, Aleksander 0.
Alt tatt på fluedobba. Midttun har fiska kun med fluestanga, Øystein litt med fluestanga og Frode bittelitt med fluestanga. Men han sliter med håndleddet og fisker mest fluedobbe han også: «Å se meg fiske med fluedobba er som å se Petter Solberg på sykkel». Sterk kandidat til årets sitat.

Lørdag:
God innsats og nydelig vær, men vi er tradisjonsbundne og gjør vårt ytterste for å levere dårlige fangster. Og det er vi gode til. Dagen gikk uten fangst over målet (40cm), men vi hilste i det minste på en god neve undermåls, mange av dem så små at de kanskje ikke burde nevnes, men nøden lærer vadebuksemannen å nevne alskens:
– Aleksander 3 (25-35cm)
– Holtan 2 (35-38cm)
– Midttun 2 (25-30cm)
– Øystein 1 (33cm)
– Frode 0

Med andre ord; To dagers fiske med 5 mann ga en godkjent fisk. Vi er flinke. Takk for oss.

Bonus-søndag:
2/3 av veien til Hirtshals og ferga 12.15 var tilbakelagt da sms’en fra ColorLine tikket inn: Mye vær, ferga innstilt, ny avgang 20.45 (22.30 for Midttun. Kjapp diskusjon fulgte og vi snudde bilen 180 grader og returnerte til fjorden. Unntatt Midttun, han knuste sparegrisen og kasta seg på ferga Fredrikshavn-Gøteborg for å komme hjem før midt på natta.
En slik bonusfiskedag med lave skuldre bør jo gi overraskende flotte fangster vil mange mene. Mange tar feil. Resultat:
– Holtan 2 (34-36)
– Aleksander 2 (25-30)
Ku-lt.

2 kommentarer

    • Bukenapril 12, 2024 kl 22:46

    Frode med sluken. Ja, ja. Det sies at Bård Hoksrud også en gang fikk i seg et salatblad…
    Vakkert! Og så hyggelig å linke til tidligere turer. Kos dere glugg!

    • Suternapril 13, 2024 kl 12:42

    Husk hjelm Frode

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.