Røyegutta

Føreste mai helgen er som alle vet en legendarisk helg for røyefiske, men utrolig nok har denne maihelgen vist seg ustabil de siste årene. Dette året skulle imidlertid all potensiell negativ energi forsvinne som dugg for solen. Med meg på laget hadde jeg Rocke-Knut og Rocke-Knut jr. (Aka – Noah) og Mort jr. (Aka – Jakob).

Som bildet allerede avslører hadde vi et fantastisk fiske og ikke minst et fantastisk vær. Vanligvis når jeg har med folk opp til Lierne er det mye klaging. Åååå, det er så langt å kjøre, åååå det er så slitsomt å kjøre bil, åååå er det langt igjen. Fordelen med å ha med Rocke-Knut er at han har tusenvis av timer på turnebuss og hele Europa, og Lierne er for ham en liten snartur. Der har noen og enhver noe å lære. Nok om det.

Allerede første fiskedag landet vi en hel gjeng med røyer både på midt på dagen økta og kveldsbettet som illustrert nedenfor:

Fisket var egentlig sjokkerende bra. Vi hadde jevnt med trøkk gjennom hele turen hvor vi landet 32 fisk, hvor åtte stykker var mellom 900 gram og 1,6 kg. Vi fikk vel egentlig bare 2-3 små fisk (under 300 gram), og hovedtyngden av fisk lå rundt 500 gram vil jeg tro. Det var rett og slett skikkelig morro. Selv om vi spiste røye til den store gullmedaljen så ble det med plenty hjem. Vi fikk faktisk bare en ørret.

På dag to fortsatt det fantastiske været. Vi hadde vel 22 grader pluss og vindstille hver eneste dag:

Dag to fortsatt egentlig bare der dag 1 slapp. Strålende vær og ekstremt bra fiske og hvor Jakob tok turens største røye på 1550 gram. Selv jeg nappet opp et par kilos røyer. Vi hadde fire hele fiskedager og de gikk egentlig helt likt. Sykt bra vær, sykt bra fiske og i det hele tatt en utrolig bra tur. Det flere bilder å ta av, men hvor mange røyebilder trenger man egentlig? Uansett, Lierne ass!!!

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  • Lauejuni 9, 2024 kl 14:27

  Sylkt godt levert!

  • Horkenjuni 19, 2024 kl 15:43

  Det er drøyt! Også med rocke-Knut da, makan til storfint reisefølge. Suverent levert Einar!

  • Bukjuni 25, 2024 kl 18:50

  Tydelig lurt å bytte ut Tobbe med Rocke-Knut! Det der er helt vilt fiske!

Gi en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.